Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dostihový den

22. 6. 2015

Vozíčkáři na dostihovém závodišti v Pardubicích 

Už jednou jsme se o problematice vozíčkářů zde zmiňovali ve spojitosti s dostihovým závodištěm v Pardubicích.

img_9607.jpg
Jelikož se nevěnujeme jen dostihovému sportu, ale i jiným sportům a navštěvujeme různé arény sportu, tak vidíme, jak tuto problematiku s diváky na vozíku vyřešili a jak jim vycházejí vstříc tak, aby i oni měli možnost se zúčastnit dění na kolbištích, které by jinak nemohli shlédnout na živo. 


Vyvstává otázka proč to tak není právě u tak slavné události, jako jsou dostihy v Pardubicích? Proč se vedení holedbá, jak vychází divákům vstříc, aby jejich zážitky byly co největší?

img_9651.jpg
Nebudeme daleko od pravdy, když řekneme jeden fakt, že při tomto sportu dochází k fatálním úrazům, které vedou právě k takovému poškození, že to končí právě na invalidním vozíku. Proto by se mělo vedení závodiště zamyslet a udělat něco, aby i tito diváci měli z tohoto sportu co největší zážitky, když už sami tento sport dělat nemohou.(přitom nad tiskovým střediskem je ideální místo pro tyto diváky poz. red.)
Někdy to připomíná chování v době minulé, kdy se nám snažili namluvit, že tento problém neexistuje, a že zde takový lidé nejsou. Bohužel opak je pravdou.


Zkusme to změnit třeba tím, že na to budeme veřejně poukazovat a na Facebook budeme dávat fotky a příspěvky na toto téma. 
Za to vám dopředu děkujeme. ZN

 

Náhledy fotografií ze složky Koně a lidé při dostizích

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář