Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorka

15. 8. 2015

Finálový den,

byl ve znamení úmorného vedra, ale na vzdor tomu jsme byli svědky velmi dobrých sportovních výkonů. 

Ve dvouhře dívek se utkaly Sabina Machalová a Martina Kudelová. Machalová - Kudelová 6:2, 6:3

img_7242.jpgimg_7274.jpg Ač výsledek neodpovídá předvedené hře, bylo na co se dívat a co obdivovat, jak v obrovském vedru dívky bojují o každý míček.

Vítězně ve většině vycházela ve výměnách Sabina Machalová, byla trpělivější ve výměnách a v úderech byla přesnější. Martina Kudelová byla o poznání nervóznější a nechávala průchod emocím, kdy po nevydařené výměně se na sebe zlobila.

To se i projevilo v její hře, když chtěla ukončit výměnu, kdy si perfektně připravila útok a závěrečný úder vyhodila z kurtu.

Její soupeřka toho využívala a udržovala míček co nejdéle ve hře a trpělivě čekala na chybu soupeřky.

Nicméně obě předvedly velice dobrý tenis na špičkové úrovni. Samozřejmě, že se na výkonu podepsalo počasí, ale i tak to byl krásný finálový den.

V juniorech se proti sobě postavili Daniel Orlita a Vít Kopřiva.  Orlita - Kopřiva 6:0, 6:3 

img_7417.jpg  Po jednoznačném průběhu prvního setu se hra v tom druhém poměrně vyrovnala. 

Orlita hrál sebevědomě a jeho vystupování budilo i u diváku tak trochu aroganci, kdy se obořil i do řad diváků, kteří jednoznačně dávali najevo komu v tomto zápase fandí. Úplným opak byl jeho soupeř.  

img_7403.jpg

Kopřiva hrál první set tak trochu ustrašeně, nic mu nevycházelo, míčky létaly za čáry nebo do sítě. Zlepšení hry přišlo až ve druhém setu, kdy zpřesnil hru, zejména prohozy, ale bohužel se ani ve druhém setu nevyvaroval nevynucených chyb, které ho stály celý zápas. 

 Jeho vizáž nápadně připomínala Novaka Džokoviče, škoda že jen podobou připomínal slavného tenistu, ale ne s předvedenou hrou, nicméně určitě tento talentovaný mladík má před sebou skvělou budoucnost. Taktéž Daniel Orlita toho má hodně předsedou jen by měl trochu ubrat ve výpadech a soustředit se na hru a ne na diváky. 

                                            izprav: ZN