Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příprava na 125. Velkou pardubickou 2015

28. 6. 2015

Kvalifikace na 125. Velkou pardubickou 2015

Na závodišti bylo poměrně rušno, protože souběžně s kláním na hlavní dráze, probíhala i soutěž ve westernovém jezdectví v místě kde se konají parkurové soutěže a tak bylo na co se koukat a možnost výběru zda sledovat dostihy nebo westernovou soutěž, která byla velice rušná, jak po stránce soutěživosti, tak i co do hlasitosti.

img_6260.jpgHlavním program závodiště však byl před tribunami v místě, kde se běží Velká pardubická. 

V průběhu dostihového dne jsme vám přinesli online výsledky z jednotlivých dostihů, které se v tento den konaly.

Na programu, ale také byla kvalifikace na 125. Velkou pardubickou, kterou ovládl kůň Zarif v sedle ž. Josef Bartoš, který měl svůj den neboť ne že jen ovládl kvalifikaci, ale také další tři rámcové dostihy. Pro Bartoše po dílčích neúspěších zde v Pardubicích se konečně dočkal skvělých výsledků a pro stáj kde trénuje pan Josef Váňa senior, další vavříny. 

img_6251.jpg   Celý den se nesl v duchu Memoriálu mjr. Miloše Svobody. Pan maj. Miloš Svoboda se narodil před 102 lety 5. prosince 1913 v Přelouči a jako jeden z mála Východočechů, kteří se v legendárním dostihu postavili na nejvyšší stupínek. 

Jako by jméno tohoto vítěze vlilo jezdci Bartošovi svobodu do žil a byl k nezadržení. Po černém dni se Zulejkou opět vystoupal na stupně nejvyšší. Nutno také podotknout, že dostihová dráha byla ve vynikajícím stavu, jak už dlouho nebyla.

Opět mi na tomto dni chyběl sektor pro vozíčkáře, kteří zřejmě již rezignovali na to,  že by zde měli své místo, kde by mohli nerušeně sledovat tuto událost, protože jsme zaregistrovali velký nezájem těchto diváků, ale snad se jednou dočkáme, že vedení se zamyslí, a něco pro tyto diváky udělá.

                                                                 Re. ZN a PL